CHRIS ANKER SØRENSEN HAR DÖTT EFTER ATT BLI PÅKÖRD AV EN FÖRARE

Den danske ryttaren och TV-kommentatorn avled efter en kollision i Belgien. Danska TV Sport 2 har bekräftat att den tidigare proffsryttaren Chris Anker Sørensen dog i Belgien i lördags.

Sørensen, 37, var i Belgien med TV Sport 2 som expert på det kommande världsmästerskapen, och enligt uppgift gick han bort efter bli påkörd av en bil på en tur nära Zeebrugge.

Sørensen, som tillbringade större delen av sin karriär med olika upprepningar av CSC- och Saxo Bank-teamen, var en av de mest respekterade ryttarna i pelotonen och tog en etappseger vid Giro 2009 och 2008 Dauphine, tillsammans med den danska titeln på landsvägstävlingen 2015. Han slutade 14:a i Tour de France 2012, samtidigt som han vann stridspriset.

TV 2 Sportens sportchef, Frederik Lauesen, sa “Det är med stor sorg som jag har tagit emot beskedet att vår gode kollega Chris Anker Sørensen är död”.

Lauesen fortsatte, “Chris Anker Sørensen var i Belgien för cykel-VM. I dag, lördag, var han ute och cyklade och blev påkörd av en bil och han avled senare av sina skador. Våra tankar och djupa sympatier går till Chris Anker Sørensens familj.”

Efter nyheten om hans död hyllade människor och organisationer över hela cykelvärlden Sørensen på sociala medier. En tragisk förlust inträffade idag då den tidigare professionella cyklisten och journalisten Chris Anker Sørensen gick bort.

Flandern 2021 och UCI är ledsna över nyheten att den tidigare ryttaren Chris Anker Sørensen har passerat i en trafikolycka. Chris deltog i UCI Road World Championships 2021 samtidigt som han arbetade som analytiker för dansk tv. Våra tankar och böner går till hans nära och kära. Livet är inte rättvist. Chris var en briljant far, make, cykelkommentator, före detta procyklist. Det var omöjligt att inte bli på gott humör när han var omkring honom. Mina uppriktiga kondoleanser går till hans familj.