Estavana Polman och Team Esbjerg skiljer sig efter 9 år

Estavana Polman och Team Esbjerg skiljer sig efter 9 år

Team Esbjergs ledning har meddelat Estavana Polman att hon inte ingår i klubbens planer för den kommande säsongen. Detta avslutar många år av framgångsrikt samarbete ett år innan hennes kontrakt går ut.

Den 29-åriga holländska landslagsspelaren har under större delen av det senaste och den här säsongen varit oförmögen med först ett avslitet korsband i sitt högra knä och sedan i maj 2021 en ny olycka på samma plats som krävde ytterligare operation och månaders frånvaro.

– Beslutet att Estavana Polman inte ska ingå i våra planer för nästa säsong, har gjorts efter noggrant övervägande och i nära samråd med idrottssektorn, säger styrelseordförande i Team Esbjerg Elitehåndbold A/S Bjarne Pedersen.

Han tillägger att klubbens ledning kommer att arbeta konstruktivt och i ett positivt samarbete med Estavana Polman och hennes rådgivare för att hitta en lösning på avtalsförhållandet. Det finns fler alternativ. En av dem kan hyras ut till en annan klubb i antingen Danmark eller utomlands, som redan visat intresse. En annan kan vara uppsägningen av kontraktet som löper ut 30 juni 2023.

– Det är viktigt för klubben att Estavana Polman kommer bra i karriären och det vill vi bidra till lika mycket som möjlig. Vi hänvisar gärna till kollektivets triumf när vi når stora, nationella och internationella resultat, men vi har som klubb nått en nivå där vi också är beroende av individuella prestationer i toppklass. “Essie” har bidragit mer än någon annan till att Team Esbjerg nu tillhör toppen av europeisk klubbhandboll. Samarbetet har på alla sätt varit en framgångssaga för båda parter, säger Bjarne Pedersen.

Estavana Polman kom till Team Esbjerg sommaren 2013 och debuterade i september samma år i en match mot Viborg HK . Hon har spelat 240 matcher och gjort 1 270 mål för klubben, vilket gör henne till den spelare som gör mest poäng i klubbens historia.