#20 Kevin Magnussen

Födelsedatum 5 oktober 1992
Födelseplats Roskilde, Danmark
Nationalitet dansk
Maka/make strong> Louise
Barn Laura

Kevin Magnussen fortsätter med MoneyGram Haas F1 Team för en sjunde säsong efter att en sagobok återvände till sporten 2022, efter en säsong av racingsporter bil 2021. Född i en racingfamilj 1992, välkomnades Kevin Magnussen till en annan racingfamilj 2017, som född i Roskilde, Danmark, och son till tidigare Formel 1-föraren och sportbilsföraren Jan Magnussen blev medlem i Haas F1 Team – ett förhållande som nu har förlängts till en femte säsong tillsammans.

Magnussen gick med i den amerikanska outfiten för sin tredje hela säsong och tävlade i FIAs Formel 1-världsmästerskap 2017 efter att tidigare kört för etablerade märken McLaren och Renault Sport. Han levererade omedelbart och gjorde fem topp-10-placeringar med ett bäst av sjunde i Azerbajdzjans Grand Prix.

Genom att befästa sin plats i laget med en fantastisk kampanj 2018 slutade han karriärens bästa nionde i mästerskapet. med 56 poäng från 11 topp-10 placeringar. Två femteplatser, vid Bahrains Grand Prix och Österrikes Grand Prix, var säsongens personliga höjdpunkter för Magnussen. Tillsammans med Grosjean fick hans poäng Haas F1 Team att hamna på femte plats totalt i konstruktörernas ställning under endast sin tredje säsong i Formel 1, och duon fick de fem bästa dubbla poängen för laget 2018.

2019 visade sig vara utmanande med Magnussen som bäst avslutning på sjätte plats i Australiens Grand Prix. Bara tre ytterligare poängavslut följde med Magnussen som placerade sig på 16:e plats i mästerskapet med 20 poäng. Efter en nedslående säsong 2020 skildes både Magnussen och lagkamraten Romain Grosjean från laget efter att ha placerat sig på nionde plats för en andra säsong i rad i konstruktörsmästerskapet.

Magnussen fortsatte att bevisa sin racinghärstamning under hela 2021. En tävlingsvinnare i IMSA SportsCar Championship med Chip Ganassi Racing, dansken lade till ytterligare fyra pallplaceringar till sin första kampanj i USA. Säsongen 2021 inkluderade också en tävlingsdebut på 24 Hours of Le Mans som tävlade för High Class Racing i LMP2-kategorin tillsammans med sin far Jan Magnussen, och en engångsstart av IndyCar för Arrow McLaren SP på Road America.

Trots den starka förstaårsvisningen och att han varit medlem i McLaren Young Driver Program sedan 2010, var Magnussen tvungen att nöja sig med en reservförarroll hos McLaren 2015 när teamet tecknade tvåfaldige Formel 1-mästaren Fernando Alonso för att para ihop med 2009 års mästare Jenson Button. Icke desto mindre utnyttjade Magnussen möjligheten på bästa sätt, hjälpte till att utveckla teamets MP4-30 racerbil och höll hans namn i fokus för en heltidskörning under 2016.

Den satsningen materialiserades med Renault Sport , men säsongen 2016 visade sig vara en utmanande säsong med laget som slutade nionde i konstruktörsställningen, 21 poäng bakom Haas F1 Team. Magnussen gjorde dock sju av lagets åtta totala poäng, vilket framhävdes av en sjundeplats i Rysslands Grand Prix. Den skrapiga prestandan visade upp Magnussens envishet bakom ratten, något som dansken har visat under hela sin karriär.

Som många Formel 1-förare började Magnussens motorsportresa i karting innan han gick över till större och kraftfullare maskiner med öppna hjul. Beröm blev snabbt intjänade, med Magnussen som flyttade utanför Danmark för att tävla över Europa på de traditionella provbanorna i Formel 1. Magnussens första säsong i öppet hjul var rejäl. Han gjorde 11 vinster för Fukamuni Racing på väg till 2008 års danska Formel Ford-mästerskap.

Den framgång ledde till en dubbel kampanj 2009 där Magnussen tävlade i Formel Renault 2.0 NEC Series och Formula Renault 2.0 Eurocup Series , båda med Motopark Academy. Magnussens prestationer inkluderade att få status som årets rookie i NEC-serien samtidigt som han gjorde en vinst och 12 pallplatser innan han slutade tvåa i mästerskapet.

Kvarstående med Motopark Academy tog Magnussen examen till den tyska Formel 3-serien 2010 där han återigen erövrade årets rookie samtidigt som han gjorde tre segrar, åtta pallplatser och en tredjeplats i mästerskapet. Hans framsteg och framgångar ledde till en inbjudan att gå med i det respekterade McLaren Young Driver Program.

En andra säsong i Formel 3 följde, denna gång i den prestigefyllda brittiska serien med den trogna outfiten, Carlin. Magnussen levererade ännu en gång när han samlade sju vinster från åtta pallplatser och slutade tvåa i 2011 års mästerskap. Carlin behöll därefter Magnussen för sin 2012 Formel Renault 3.5 Series-kampanj. Under sin första europabaserade mästerskapssäsong levererade Magnussen en vinst och tre pallplatser för att tjäna sin första Formel 1-provkörning med McLaren.

2013 års Formel Renault 3.5-serie såg Magnussen över till det ledande DAMS-teamet. Hans tidigare säsongs erfarenhet översattes till en dominerande titelvinnande kampanj. Magnussen vann mästerskapet med fem vinster och 13 pallplaceringar. Hans bannerår innehöll en andra möjlighet att testa med McLaren, vilket i slutändan ledde till att teamet erbjöd honom sin första Formel 1-plats 2014.