44 Lewis Hamilton

Team Mercedes
Country Storbritannien
Podiums 191
Poäng 4405,5
Grands Prix deltog 310
VM 7
Högsta race finish 1 (x103)
Högsta rutnätsposition 1
Födelsedatum 1985-01-07
Födelseort Stevenage, England

Biografi
“Still I Rise” – det här är orden utsmyckade på baksidan av Lewis Hamiltons hjälm och tatuerade över hans axlar, och ända sedan dess förintade förväntningarna med en av de största rookieprestationerna i F1-historien 2007 , det är bokstavligen allt han har gjort: steg till toppen av all-time pole positions-listan före sin hjälte Ayrton Senna, tog sig in på första plats i vinstkolumnen och överträffade den oefterhärmliga Michael Schumacher, och matchade sedan den legendariske tyskens sju världstitlar.

Är han GETEN? Få skulle förneka att han är med i konversationen – och dessutom har han kommit dit på sin väg, genom att kombinera sin obevekliga hastighet med en vägran att anpassa sig till stereotyper om hur en racerförare ska tänka, klä sig eller bete sig.

Respekt är hårt förtjänat i F1, men Hamilton – nu Sir Lewis Hamilton för att vara exakt – har det från alla sina kamrater. Varför? För de vet att oavsett spår, oavsett förhållanden, oavsett situation, när hans visir går ner och ljusen släcks, så är det Hammertime.

BAHRAIN, BAHRAIN – 12 MARS: Lewis Hamilton från Storbritannien som kör (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 stannar i Pitlane under dag tre av F1-testning på Bahrain International Circuit den 12 mars 2022 i Bahrain, Bahrain.

Hamilton säger att ingenjören Pete Bonnington är “som en bror för mig” när de förbereder sig för 11:e säsongen tillsammans.
Lewis Hamilton och tävlingsingenjören Pete ‘Bono’ Bonnington förbereder sig för sin 11:e kampanj tillsammans på Mercedes, där Hamilton kommer att motsvara Michael Schumachers rekord för de flesta säsonger som spenderats med ett lag. Inför den nya kampanjen såg den sjufaldige F1-mästaren tillbaka på den “fantastiska resa” han har delat med Bono och förklarade ursprunget till det berömda radiosamtalet “Hammer Time”…

Hamilton har börjat 200 Grands Prix med Mercedes – ingen annan förare har deltagit i fler tävlingar med ett lag – och 2023 kommer britten att inleda sin 11:e säsong med Silverpilarna för att motsvara Ferrari-legenden Schumachers rekord. Denna säsong markerar också 11 säsonger tillsammans med tävlingsingenjören Bonnington, hyllad som en “bror” av Hamilton.

“Jag är otroligt tacksam för Bono. Jag har haft en fantastisk resa med honom, jag tror att vi har ett av de längsta, om inte det längsta bestående förar-ingenjör-samarbeten som det har funnits, och han har varit oerhört viktig för min framgång”, sa han.

“Vi har haft en fantastisk resa tillsammans, vi har stöttat varandra på och utanför banan, genom goda och dåliga tider, och jag älskar att arbeta med Bono; han är som en bror för mig, en bror från en annan mamma.

”Jag tror att han förmodligen är en av de få människor som verkligen kan stå ut med mig, skulle jag säga, på de goda och dåliga dagarna – förutom Roscoe [Hamiltons hund] – och hur lugn han kan vara under ett lopp, och hur han kan hjälpa mig att vägleda och hjälpa mig att navigera genom ett lopp. Jag tror inte att det finns många som kan göra det.”