Stephen Curry

FULLSTÄNDIG NAMN Wardell Stephen Curry II

FÖDD 14 mars 1988

HÖJD 6′ 3″

NATIONALITY Amerikansk

ROLL Point Guard

OMOM p> strong>
Wardell Stephen Curry III är en pro-amerikansk basketspelare som har spelat för golden state warriors sedan 2009 och spelar för närvarande sin 12:e NBA-säsong. Han har varit med i truppen när Warriors vann fyra gånger NBA-mästerskapen och har också varit en åttafaldig NBA-all-star tillsammans med det en fyra gånger All NBA-förstalagets utmärkelse, och var ett nybörjarlag 2010. Steph, som är en mycket erfaren spelare, spelar som en point guard med hög skjutprecision och gör mål för sitt lag när det behövs. Han och hans kollega Klay Thompson, gemensamt känd som “The Splash Brothers”, utgör en potent skyttebackplan.

Early Life
Curry är son till Sonya och Dell Curry. Han föddes i Akron, Ohio, på Summa Akron City Hospital, medan hans far var medlem i Cleveland Cavaliers. Han växte upp i Charlotte, North Carolina, där hans far tillbringade större delen av sin NBA-karriär med Charlotte Hornets. Dell tog ofta med Curry och hans yngre bror Seth till sina matcher, där de skulle skjuta med Hornets under uppvärmningen

Curry skrevs in på Charlotte Christian School, där han utsågs till all-conference och all-state, och ledde sitt lag till tre konferenstitlar och tre delstatsslutspel. På grund av sin fars långa karriär på Virginia Tech ville Curry spela college-basket för Hokies, men erbjöds bara en avhoppsplats delvis på grund av sin smala ram på 160 pund. Han valde till slut att gå på Davidson College, som hade aggressivt värvade honom från tionde klass.

NBA-resa
Steph Curry valdes av Golden State Warriors som det sjunde övergripande valet i 2009 års NBA-draft.. Han hade en stabil säsongsavslutning, vilket gav honom en plats i NBA All-Rookie First Team.

Under de följande säsongerna förbättrades Steph som skytt och bollhanterare för att rankas bland de bästa i ligan. Han utsågs först till både ett All-NBA-lag och ett NBA All-Star-lag under NBA-säsongen 2014–2015. Han och Steph Curry etablerade en stark backplanskemi som till slut hjälpte Warriors att vinna sin första titel på mer än 40 år. I 2015 års NBA-final besegrade de Lebron’s Cavaliers, med Steph i snitt 23,4 poäng per match samtidigt som han gav enastående assist.

Han fortsatte att ta sig till finalen fem år i rad och fyra gånger till och lade till två fler ringar till hans samling längs vägen, slår sönder NBA-rekord och vinner många individuella utmärkelser. Men tyvärr, på grund av skador på hans lagkamrater under deras NBA-slutspel 2019.

Men efter att ha tagit ordentliga steg och satt ihop ett bra lag, kröntes krigarna till världsmästare igen 2022 och Steph vann Finalens MVP-utmärkelse. Han är tillbaka på banan för att få en chans att försvara sin titel. Till försvaret återställer han gradvis sin explosivitet. Blir så småningom bättre för varje dag.

Steph Curry Records
Steph Curry är en av de största skyttarna i NBA:s historia. Han och hans lagkamrat Klay Thompson hade gjort många trepoängare och hjälpt deras lag att vinna. Curry har vunnit tre NBA-mästerskap med Golden State-krigarna och med sin enastående skottförmåga och fantastiska en-mot-en-försvar på perimetern har han varit avgörande för lagets seger.

Med 98 gjorda treor i en NBA-slutspelsomgång delar Steph Curry och Stephen Curry rekordet för flest treor gjorda i en enda upplaga av NBA-slutspelet. Efter säsongen 2015–16 nådde Curry detta rekord.

Steph Curry ställde upp på en av de bästa skytteuppvisningarna i NBA:s historia under grundserien 2016–17 när han gjorde karriärhöga 60 poäng (40 poäng). i första halvlek och 20 poäng i tredje kvartalet) och spelade inte fjärde kvartalet

Tillsammans med detta har han flera rekord som inkluderar

 • 4× NBA-mästare: 2015, 2017, 2018, 2022
 • 5× NBA All-Star: 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
 • 2× All-Star NBA tredje lag: 2015, 2016
 • NBA All-Defensive Second Team: 2019
 • NBA Three-Point Contest mästare: 2016
 • NBA All-Rookie First Team : 2012
 • NBA ordinarie säsongsrekord för gjorda trepoängare(402)
 • NBA-rekord för flest trepoängare gjorda i ett enda slutspel (98 – oavgjort med Klay Thompson)
 • NBA-finalrekord för flest trepoängare gjorda i en match NBA-rekord för flest raka seriematcher med trepoängare (157)
 • NBA-rekord för de flesta på varandra följande slutspelsmatcher med en trepoängare (90)
 • NBA-rekord för flest poäng gjorda under en övertidsperiod

Steph Curry Net Worth
Med 55 miljoner dollar i intäkter rankades Curry som den 22:a högst betalda idrottaren i världen 2022, enligt Forbes. Steph Currys uppskattade nettovärde för 2022 är 160 miljoner dollar, enligt Celebrity Net Worth. Även om Steph tjänar en betydande del av sitt värde på sin NBA-lön, avslöjade Forbes också förra året att shooting guarden tjänade 20-30 miljoner dollar genom rekommendationer. Stephen Curry har också stora godkännandeavtal med Under Armour, TCL:s palmtelefoner, ett företag där han är involverad som huvudinvesterare. Senare startade han också ett företag vid namn Unanimous Media som fokuserar på medieproduktion och teknik.

Familjen Steph Curry
Steph Curry kommer från en familj av idrottare. Som hans pappa som hade spelat i NBA och hans mamma som var en kollegial volleybollspelare en gång. Och Stephs yngre bror Seth Curry är en skytt på Brooklyn Nets. The Currys är utan tvekan en av de mest omtyckta familjerna inom sport.

Populärt ställda frågor

Hur många 3:or har Steph Curry gjort?
Under sin professionella karriär har Steph Curry gjort 2 997 trepoängare.

Vad är Steph Currys religion?
Curry och hans bror uppfostrades som katoliker.

Är Steph Curry kvalificerad att spela?
Steph, efter att ha återhämtat sig från sina skador, spelar säsongen 2022-2023 för Golden State Warriors.

Har Steph Curry ett barn?
Ja, han har tre barn med sin fru Ayesha, två döttrar och en son.

Är Steph Curry mer vit eller svart?
Steph Curry är blandras. Hans mamma är vit, medan hans pappa är svart.